Praktik

Från och med i dag och tre veckor fram är jag på praktik på Rönneholms hundtrim och går inte ut med några hundar.

12/4-10

Idag kom jag klockan 12 och hittade Winston i trädgården pipandes och hoppandes på två ben för att hälsa. Bilen stod på uppfarten så jag ringde på. Husse öppnade och jag fick veta att barnen hade halsfluss. Otroligt nog. De har inte tur när det gäller sjukdom. Eller så kommer de att vara ruskligt friska resten av sina liv.

Jag knallade iväg med Winston den vanliga vägen, längs med kyrkogården mot ingången. Men precis vid ingången så höll några på att beskära ett stort träd. Så istället gick vi runt i området lite. För första gången. Fick se lite gator jag inte sett innan. Och alla dessa vårtecken. Idag var det så himla vackert väder. Jag såg en humla, en massa nyckelpigor, tusenskönor, smp lila och små vita blommor, motocyklar, folk som grävde i sina trädgårdar. Även hemma hos Winston fixade man i trädgården, men det verkade vara större projekt på gång. Glömde dock fråga vad det var för något.

På en gräsmatta gjorde jag lite kontaktövningar med Winston, sådan som jag lärt mig på kurser. Överallt hittade jag också olika saker som Winston fick hoppa upp och sätta sig på. Han är inte jätte entusiastisk, går hällre och nosar, men lydig är han.

Imorgon fyller jag år och har fått reda på att jag kommer att bli väckt tidigt, så nu är det bäst att jag går ut och kvällskissar Abbey och sen går och lägger oss. Godnatt!


Zita 31/3-10

Jag var ute med Zita.

Winston 31/3-10

Jag var ute med Winston.

Zita 30/3-10

Jag var ute med Zita.

Winston 29/3-10

Jag och Winston var ute denna dag.

Zita 29/3-10

Jag och Zita var ute denna dag.

Uppdatering

Nu var det ett tag sedan jag loggade in här på bloggen, för jag skrev nämligen inte om förra veckans promenader. Jag hade fullt upp helt enkelt och det fick prioriteras bort. Känner mig dum. Men så är det. Jag minns inte tillräckligt mycket för att skriva om dem nu. Men jag vill endå ha de publicerade här så att det inte saknas något. Så jag skriver bara något som ett bekräftande, bara för syns skull liksom. Men jag tänkte först bara skriva en liten uppdatering om hur läget ser ut på dogwalkingfronten. Mest för mig själv för att jag ska få en typ av översikt. Inte heller var det ju några promenader denna veckan eftersom det var annandag påsk på måndagen och avdrag för min studieresa på onsdagen.

Sammanfattningsvis: Det går bra! Tycker jag. Hundarna och jag är riktiga kompisar känns det som. Jag märker att jag kan förutspå vad de kommer att göra i vissa situationer vilket är ett tecken på att jag lärt känna dem bättre. Promenaderna är roliga och hundarna påminner mig hela tiden om vilken tur jag har som jobbar som dogwalker. Jag är så glad att slumpen, ödet eller vad det nu är som bestämmer våra vägar låtit mig träffa just dessa hundar. Varje individ är unik. Hundar är underbara varelser.

Men det är synd att så många datum måste dras bort från april-månad och även maj. Den största boven är ju min praktik som kommer att pågå i tre hela veckor, närmare bestämt vecka 16, 17 och 18. Alltså det är bara en vecka kvar vilket innebär två promenader med Winston. Zita är det bestämt att jag inte ska gå ut med under april då hon ska vara hos gammelhusse som är ledig. Så det blir inga Zitapromenader på ett tag, kommer sakna henne. Efter praktiken är det en vecka med två promenader till med Winston, vecka 19. Men veckan därefter är jag på semester eller vad man ska kalla det, familjen åker till Norge för att fira nationaldagen med släkten. Det innebär en måndagspromenad mindre med Winston.

Mattar och hussar har ju fått mail om detta. Men som sagt, en översikt för mig själv. Sen är det inte länge tills jag börjar traska runt med hundar på heltid. Den 11 juni är jag färdig med skolan och sen gäller det att planera och få igång det hela på allvar. Men tills dess, plugg, plugg och åter plugg. Jag ligger så efter att jag får panik när jag tänker på det. I onsdags åkte jag med skolan till kolmården för en tvådagarskurs. Det var faktiskt riktigt spännande och det var verkligen en upplevelse att få gå in och hälsa på vargarna i safariparken och klappa deras kraftiga, feta vinterpäls. Min hand luktade varg resten av dagen. Fantastiska!


RSS 2.0