Mimmi V.42

Datum: 20/10
Mimmi kom inifrån sovrummet när jag kom. Hon hälsade mig varmt välkommen på det vanliga Mimmisättet med att klättra upp till ens ansikte och överösa en med pussar. Vi gick ut i det fantastiska vädret (det var strålande sol samtidigt som det regnade ett lätt regn - jätte fint). Vi gick bort till de gamla koloniområdet och jag fick till min glädje se en airedale valp (min egen hund Abbey är av den rasen, och det var inte längesen hon var så liten). Det var en så fin valp. Mimmi var lite småintresserad. De fick hälsa men valpen fick snart syn på ett par nya hundar och sprang dit. Mimmi var inte så sugen på att leka med denna valp.
Det slutade snart regna. På vägen hem bajsade Mimmi, hon hon bajsade länge, lite här och lite där, så jag fick gå med påsen och leta. Sen kom vi hem och Mimmi fick ett hundkex och gick och la sig på mattan när jag gick.

Winston V.42

Datum: 18/10 och 20/10
Både måndagspromenaden och onsdagspromenaden gick bra. Vi gick samma runda, ner mot kyrkogården och runt några kvarter. Vi brukar gå där. Han bajsade som vanligt i lövhögarna utanför kyrkogården och gick sin vanliga bajsgång samtidigt så att man får leta lite med bajspåsen. Vi gjorde både de vanliga kontakt-övningarna och lite sök med godisarna i löven. Han är så duktig på allt man kommer med.

Butsi V.42

Datum: 20 - 22/10
De tre första dagarna/promenaderna med Butsi är gågna. Det är en helt underbar vovve den där! Han är super glad och har en enorm utstrålning. Han är så vänlig och tillgiven. Man blir kär i honom direkt. När jag kommer står han innanför dörren och hälsar mig välkommen. Han skakade nästan av upphetsning så jag satte mig ner och lät han lukta av mina kläder en stund. Sen kunde vi bekanta oss mer och han var bara så trevlig, och leksen - han sprang och hämtade sin gosehund och föreslog att vi skulle leka lite.
Oturligt nog blev han halt under vår andra promenad tillsammans. Vi gick balansgång, precis som matte föreslagit med hade den maximala oturen att landa fel i skuttet ner från kanten. Sedan gick vi sakta hela vägen hem. Jag trodde att det var gikten som matte berättat att han kunde få ont av i trappan. Men det verkar vara foten han har ont i. Vi får bara hoppas att det går över med vila och lugna promenader.
Annars har promenaderna varit jätte trevliga och allt har gått bra. Man får jätte bra kontakt med honom och han är jätte lydig och följsam. Han har bara dragit någon enstaka gång när han fångat en lukt i näsan och "dragits" dit. Annars har han koll på mig vilket håll jag tänker gå och så vidare. Han vet ju att det ligger en blå påse med levergodisar i fickan...
Köttbullarna i kylskåpet var en höjdare! Jag testade alla trix matte visat och han dansar, vinkar, lägger sig ner och ställer sig i fotposition på enkla kommandon. Super duktig. Köttbullar är vis st mycket gått!
Hoppas, hoppas, hoppas att foten blir bättre inom kort. Han var så glad i början av promenaden och full av liv. Efter det att han pep till blev han liksom en äldre hund direkt och gick sakta vid min sida. Men det ska nog gå över. Det verkade redan så mycket bättre idag. Haltade inte mer än att man kunde ana det någon enstaka gång. Och han var nästan så valpig och livlig som han var innan igen.

Espen V.42

Datum: 18 - 22/10
Veckan har gått bra med Espen. Det känns som om vi fått ännu bättre kontakt. Espen blir jätte glad när jag kommer, så man blir varm i hjärtat. Han överöser en med kärlek. Men när vi går ute märker man att han är mycket självstädig. Hans långa kropp och otroligt aktiva nos får mig att tänka på en basset. Han skulle nog bli en utmärkt spårhund! Men det är nog heeler-egenskaperna som gör honom så självständig. Han går liksom i sin egen bubbla. Tills man ber om uppmärksamhet, då vaknar han glatt upp, för det mesta, om han inte har något allt för intressant lukt i näsan vilket händer. Då och då söker han själv ögonkontakt. Igår bajsade han inne i en buske så jag kunde inte ta upp det. Och idag bajsade han faktiskt inte alls. Det var första gången.

Siv & Scoody V.42

Datum: 18/10, 19/10 och 21/10
Promenaderna denna vecka gick bra. Vi har gått i parken, mellanhedsparken. Jag kan bara minnas fint väder men kanske regnade det lite någon dag. Scoody är inte så förtjust i att gå dit, inte med min alla fall. Hon verkar vara gladare på hemvägen än på "bortvägen". Siv däremot är stormförtjust och tycker det är jätte intressant med alla lukter som hon kastar sig efter då de passerar hennes väg.  En dag var det ett par hundar som sprang lösa på gräset varav en var en stor schäfer. Vi gick i utkanten av gräsmattan. Men båda hundarna tittade osäkert på den och Scoody började "boffa" lite dovt, man vill ju kanske inte väcka allt för mycket uppmärksamhet, men man måste visa att man är nått också ju. Siv smög nästan förbi, med raggen rest. Men den stora schäfern la knappt ens märke till dem. Den hade fullt upp att leka med sin lille vän.
Jag tog en tjuga, vad som var kvar av min lön, som låg uppe på kopplen en dag, och hoppas dem låg där av den anledningen. Jag har gosat mycket med Scoody denna veckan för hon hamnar lätt i bakgrunden av livliga Siv som tar för sig av livet i mycket stor utsträckning. Hon är så mjuk och go lilla Scoody och tycks njuta av att bli klappad och gosad med och börjar snart snarka av avslappning. Men även hon vet ju att ta för sig. En dag låg hon (fast det kanske var förra veckan förresten) i sängen i sovrummet uppe på en kudde som utgjorde en perfekt liten avsats, precis som en egen liten tron. Och där hon förmodligen kunde ligga ifred från valpen också. Den platsen ville hon inte gärna lämna minsann.

Uppdatering per vecka

Hej! Mitt internet har inte velat fungera denna vecka. Har fått låna föräldrarnas några gånger, liksom nu. Jag ville bara säga att jag från och med nu uppdaterar i slutet av veckan istället för per dag. Det börjar bli lite många hundar nu. Men jag ska säga att den första promenaden med Butsi idag gick jätte bra och att vi kom jätte bra överrens! Han är underbar. De andra promenaderna gick också bra idag, och tidigare dagar i veckan. Hörs på fredag e.m.

Espen 15/10-10

Var hos Espen vid 12 idag. Det blev en helt vanlig lugn, men kall promenad. Han var fullt upptagen av lukter. Inte lätt nu i löptider. Han bajsade en gång. Jag la de nya avtalen på byrån i hallen förresten. Gjorde lite enkla kontaktövningar som vanligt. Inget nytt. Nu ses vi igen på måndag...


Espen 14/10-10

Tro det eller ej, fint väder idag med. Det trodde man väl inte på morgonen. Vi gick den vanliga rundan runt Lugnet. Mötte en tjej med två chuahuaor. När Espen fick syn på dem vägrade han ta ett steg. Jag försökte vara bestämd och fortsätta gå, men det resulterade mest i att jag släpade fram honom. Tjejen sa att de kände varandra så de fick hälsa. Sedan gick det bra att gå vidare. Då fick han en godis. Han bajsade en gång. Luktade på allt och allt. Fick en finare kontakt med honom idag än på ett tag. Hemma i trappan gjorde vi ett par kontaktövningar. Han ser så självsäker ut när han möter ens blick. Som att han känner sig stolt i att han vet exakt hur han ska göra för att få godisen. Han är så söt den hunden! Och imorgon ses vi igen...


Siv & Scoody 14/10-10

Vädret blev fint precis lagom till vår promenad. På förmiddagen var jag ute en långpromenad med min Abbey i pildamsparken, det var jätte härligt då med, höstigt och fuktigt, men inte förren jag satte cyklen på gården utanför Siv och Scoody blev det riktgit strålande. Vi gick i parken på andra sidan den långa gatan som går från någonstans till någonstan (kom inte på namn, ursäkta beskrivningen). Siv bajsade två gånger, hon bajsade för Scoody också. Scoody låg i sängen när jag kom och kom inte till dörren förrän jag rev loss två bajspåsar och stoppade i fickan. Men hon verkade inte så pigg ute heller. Gick bakom mig och kastade blickar hemmåt när vi gick på gräset i parken. Hon kanske inte ville bli blöt... Gräset var fortfarande lite blött sedan morgonens regn. Siv var däremot jätte pigg idag. Kanske nästan till och med mer än vanligt om det nu är möjligt. Gud vad hon och Abbey skulle ha roligt tillsammans. De är så lika på så många sätt. Hela tiden positiva och glada. Svansen går så fort man tittar på dem och alltíd så till lags. Fast dock riktiga busar båda två som vet vad dem vill. Ja dom skulle nog blivit kompisar. Och gud vad Siv växer. För var dag. När vi kom hem hade jag gärna torkat av dem, särskilt Scoody som var rätt skitig. Men det fanns ingen handuk idag heller.


Winston 13/10-10

Fem i tolv var jag där, fick Winston av husse och gick ut i det soliga vädret. Vi gjorde kontaktövningar längsvägen, med ögonkontakt och sök om vartannat. VI gick förbi mataffären som ligger där i närheten. På ett ställe med småsten rullade sig Winston och tycktes njuta av det. Han rullar sig ofta i grus och småsten. Sen far han upp och vill ha en godis. Winston bajsade en liten plutt. Efter 20 min var vi tillbaka och strax satt jag på cyklen igen.


Mimmi 13/10-10

Mimmi låg som alltid i soffan och vifftade på svansen när jag tittade in. Det är precis som om hon inte vill lämna soffan, men när jag kallat några gånger så glatt jag kan så kommer hon springande. Tog ett par små kex och gick ut. Super härligt väder. När vi gick där på trottoaren och spatserade kom en liten lurvtuss framspringande från andra sidan gatan. En super söt liten vovve om tyckte Mimmi luktade jätte intressant. Mimmi kissade också jätte mycket. Möjligen tid för löp snart? Hon bajsade en liten minimal plutt som det inte kändes lönt att plocka upp ens. Vi kom hem och Mimmi fick sin godisgreg ochj gick och la sig på mattan.. Snip snapp slut för idag.


Espen 13/10-10

Idag kom jag redan tio i elva. Lite tidigare än vanligt. Fick ett varmt välkomnande innanför dörren. Han var rastlös när jag skulle sätta på kopplet, sugen på att gå ut. Vi gick ut i det fina vädret. Gick om biografen på storgatan för att kolla öppettiderna till biljettkassan, ska hämnta ut ett par biljetter imorgon. Han bajsade, luktade på exakt allt, skuttade fram i sina små galoppsprång, kom när jag kallade, fick sin belöning. Ja, mer eller mindre som vanligt.


Espen 12/10-10

Första promenaden på ett tag denna dagen, allt gick så bra så bra. Espen är hyper fokuserad i marken. Det måste vara många löptikar i trakterna nu. Inte så mycket att skriva om. Han bajsade som vanligt och kontaktövningarna gick bara bra. =)

Siv & Scoody 12/10-10

Allt var som vanligt igår. Kom dit vid normal tid, minns inte exakt när, gick ut den vanliga promenaden. Jag tror det bara var Siv som bajsade. Ja, inte mycket att skriva om. Fint och underbart men kallt väder. Det har blivit så kallt, fort. Men gud vad hösten är vacker!


Winston 11/10-10

Idag bar det av till Håkanstorp igen. Vägen dit var tuff när man inte ätit något på fem dagar. Musklerna känns illamående när man anstränger dem det minsta. Nu är fastan slut alla fall lagom till en ny vecka av hundpromenader. På vägen dit ringde telefonen, han inte ta det och idiotiskt nog sparas inte nummer på min telefon. Tanken slog mig att det skulle ha varit någon av Winstons människor. Det var ingen hemma så jag kunde inte komma in. Tänkte alla fall stå där en stund och vänta och se i fall någon kom. Det var tur. Strax kom matte och lillhusse som hade feber och varit på sjukhuset.

Jag gick en sväng med lillvovven. han kissade och  bajsade och hälsade på en schnauzer som han hälsat på innan. En flicka. Winston var på världens bushumör och sprallade runt. Flickan var inte riktigt lika leksugen men de verkade gilla varandra. Sen gick vi vidare. Vädret var underbart och höstigt. Jag hade lite godisbitar i fickan som jag förärade Winston. Strax var vi hemma igen och jag överlämnade honom i mattes händer och begav mig hemmåt. Vi ses igen på Onsdag!


Siv & Scoody 11/10-10

Jag kom dit ca 11.15 och hörde dem pipa respektive skälla när jag gick upp för trapporna. Men bara lite. Jag hittade lappen och lönen. Satte på Siv halsband och koppel och Scoody halsband. Men det var nog ingen bra idé att jag skulle ha henne lös ute flr hon lyssnade inte alls på mig. Jag var lite rädd innan att hon kanske skulle börja leta efter matte eller så. Men hon nöjde sig med att bara ignorera mig och gå och nosa på sina egna ställen. Vi var utanför huset på gräsmattan. Och så kom det en stor amstaff förbi som Scoody stod och bjäffade på. Matten log bara, hunden stod och tittade på Scoody som verkade ha hängt upp sig. På andra sidan gräset stod jag och kallade med diverse olika läten och röstlägen och godis. Inget hjälpte. Fick gå och hämta henne. När den gått provade jag igen. Men hon gick och luktade, gick längre bort, luktade. Provade att gå åt andra hållet men det brydde inte hon sig om. Tillslut gick jag och hämtade henne igen. Satte ner henne på ett stålle där hon gick och luktade en stund, jag själv satte mig på huk så det skulle kännas som en plats att stanna kvar på, och Siv gick också och luktade. Siv hade både bajsat och kissat ett antal gånger vid det här laget. Scoody hade också kissat flertalet gånger men hon bajsade icke idag.

Ja, det var dagens promenad det. Det gick ju bra. Men emellanåt var jag lite orolig. Jag litade ju på vad matte sagt men det kändes inte tryggt, så jag ska nog inte gå ut med henne utan koppel förrän vi känner varandra ännu lite bättre. =) Jag har faktiskt funderat på att ha ett reservkoppel med mig om dagarna i min änn så länge oinskaffade magväska. Det får blir nästa inköp det, magväskan. Mycket praktiskt för en dog walker.


Mimmi 6/10-10

Jag var ute med Mimmi som vanligt denna dag och allt gick bra. Hon var pigg och glad och när vi kom hem kelade vi lite vilket resulterade i en del hår på hallgolvet (hrm). Sen fick hon sin snack och la sig på mattan. =)

Espen 4 t.o.m 8/10-10

Vi var ute och gick som vanligt, lite annorlunda rundor. Allt gick bara bra. Men jag skriver inte mer om de nu, ville bara ha uppdateringarna sparade här på dogloggen. Jag träffar Espen igen imorgon.


Siv & Scoody 5/10-10 och 7/10-10

Ja, vi var ute och promenerade dessa dagar och allt gick bra. Jag skriver inte mer än så nu. Ville bara ha själva uppdateringen sparad här. Idag träffar jag dem igen.

Uppdatering av dogloggen

Hejsan! Nu är jag "tillbaka" efter fastan jag plågat mig själv med den senaste veckan. Jag kände att jag behövde en rejäl utrensning, men gud vad svag jag varit! Jag är ledsen, men har bara inte orkat uppdatera här de sista dagarna. Jag funderar faktiskt på att börja uppdatera per vecka istället per dag. Så att jag skriver lite om veckans samtliga promenader i slutet av veckan istället. Det blir inte så detaljerat visserligen, men som det är nu så blir det lite tufft att skriva vartenda dag. Inte för att det är en stor sak, men det blir som ett måste. Och måsten är som ett käpp i hjulet i mitt system. Så, kanske snart att jag börjar på det sättet istället. Skriver något lite om de promenaderna jag missat nu bara lite kort.

Idag ska jag ut med Siv och Scoody och Winston. Espen är på Jylland idag vilket jag tycker passar rätt bra då jag fortfarande är rätt svag efter utrensningen (dock fräschare!).

Hej så länge kära doglogg-läsare! Nu ska jag svara på lite mail...


Min lilla Abbey


Siv & Scoody 4/10-10

Direkt efter feldenkraisen jag var på på morgonen bar det av till Siv och Scoody som var de enda hundarna att rasta idag. Jag kom dit vid halv elva. De välkomnade mig på vanligt sätt. Vi gick strax därefter ut. Siv bajsade rätt snabbt och hon la en mjuk hög som var lite knepig att ta upp. Snart satte hon sig igen, och igen och igen. Fyra gånger, men de sista två gångerna kom det bara några droppar. Så hon var inte jätte bra i magen. Scoody bajsade inte alls. Vi gick den vanliga rundan, skönt väder, fast det blåste en massa. Som tur var blåste ingen av dem i väg. Ja, och så kom vi hem igen och gosade lite. Sen sa jag "hejdå vovvarna vi ses imorgon" och så gick jag. =)


RSS 2.0