Espen 30/9-10

Idag var Espen jätte glad när jag kom. När jag satte mig ner hoppade han rakt upp och gav mig flera pussar. Jag var ju senare än vanligt. Han kanske trodde att jag inte skulle komma och att han skulle behöva vänta ända tills husse och matte kom hem. Men det behövdes inte, jag kom strax efter kl 13. I senaste laget. Men jag hade visst stängt av larmet i sömnen på morgonen och somnat om. Skulle lämna min hanhund hos en kompis innan "jobbet" eftersom tiken här hemma löper, men det fick jag ju glömma. Fick lämna honom efter Espens promenad istället.

Espen var super glad på promenaden också. Sprang så fort de små benen bar. Jag hade dock full uppsikt efter hundar och människor så att han inte överrumplades av något konfliktbart. Han bajsade en gång också. Och kontaktövningarna gick super fint =)

Sen fick han lite klapp och gos i hallen när vi kommit hem. Han var så kelen så. La sig på rygg och ville få magen kliad. Nu ses vi på måndag nästa gång.


Siv & Scoody 30/9-10

Försov mig idag, men var där ca 12.30. Filmade en snutt med min ipod när jag öppnade dörren och blev välkomnad av vovvarna. Ska lägga upp det här sen. Vi gick ut, den vanliga svängen runt några hus och gräsmattor. Båda hundarna bajsade. Filmade lite ute på promenaden också. Vi gosade en stund i hallen innan promenaden. Kom hem, de fick varsin godis och sen cyklade jag vidare till nästa vovvsing.


Mimmi 29/9-10

Kom ca 12.40. Vi gick till parken och där träffade vi kvinnan med de tre chuhuahuorna och en man med en hund som hette Bella som Mimmi brukar leka med. Mannen hade också med sig de två hundarna till kvinnan vi träffat ett par gången som sagt att Mimmi var den gladaste hunden i området. Luna som vi ocskå träffat en gång innan kom samtidigt som vi. Och sedan kom en liten luddig pälstott till valp också. Vi stod där rätt länge. Promenaden blev nässtan dubbelt så lång än vad den skulle. Det var svårt att slita sig ifrån alla hundar. Men det var den sista promenaden för dagen, så.

När vi kom tillbaka så satt en man och hälsade jätte glatt på Mimmi när vi närmade oss. Jag förstod snart att det var mattes pappa. Han viste visst inte att jag skulle gå ut med Mimmi idag. När han kom var lägenheten tom. Han tog över Mimmi och jag cyklade hem.


Winston 29/9-10

Mitt internet funkade inte igår. Husse var hemma, jag kom någon gång efter 12. Vi gick ut på en skön promendad. Det var fint väder. Jag filmade en liten snutt med min ipod, får lägga upp det här sen. Winston var på glatt humör. Kontaktövningarna gick jätte bra. Han bajsade inte.


Espen 29/9-10

Kom inte in på internet igårkväll. Jag var ute med Espen vid 11.30. Jag fick en stor puss när jag kom. Vi gick den vanliga rundan och allt gick bra. Han bajsade. Vi gjorde lite kontaktövningar.


Espen 28/9-10

Det var en bra promenad idag. Han bajsade. Och så hälsade han på en tax på 10 meters håll, ville inte gå därifrån, men taxen var en hane så de kunde inte hälsa på riktigt heller, så de fick stå och titta på varanda tills jag lyckades locka honom vidare. Espen fick beröm för sitt utseende av taxens husse. Vi gjorde några enkla kontaktövningar längs vägen. Gick den vanliga rundan. Ja, de var väl det.


Siv & Scoody 28/9-10

Kom idag strax efter 11.30 (har lagt märke att jag alltid kommer "strax efter" ditt eller datt). Hur som hälst, hittade lappen från matte. Vi gick ut på gräsmattan, men jag vågade inte ha dem lösa, så jag hade öglorna på kopplen som halsband. Det gick jätte bra, så länge vi bara gick på gräsmattan så klart. Vi satt lite i sandlådan och gjorde lite sitt och sånt. Scoody verkade älska sand, hon rullade sig flera gånger. Sen ville Siv leka, hon fick nästan fart på Scoody, men bara nästan. Hon var allafall lite piggare sedan, Scoody. När vi gick upp var hon livliare än jag någonsin och var sugen på godis. Ja, det var allt för idag. Jo, förresten, ingen av dem bajsade.


Winston 27/9-10

Idag kom jag lite senare till Winston. Husse var hemma och överräckte koppel med mera. Det var en lugnt och mysig promenad. Träden har börjat bli höstfärgade på riktigt nu. Winston var jätte duktigt i kontaktövningarna. Nu tittar han upp direkt på mig efter att ha tagit godisbiten från marken och följer mig med bibehållen kontakt för att få en till. Ibörjan gick han ju och luktade på marken i evigheter efter mer och brydde sig inte alls om att kolla efter fler hos mig. Han bajsade en liten hög. Eller hög och hög. Det hinner det ju inte bli eftersom han går samtidigt. Och sedan träffade vi en liten tossig jack russel flicka som var helt överväldigad av iver att få hälsa på Winston. Hennes förra ägare hade tydligen aldrig låtit henne träffa andra hundar. Så det var väl mycket stress där inne i den lilla kroppen. Ja, sen gick vi hem igen. Husse var vad jag förmodar i källaren så jag släppte in Winston och begav mig hemmåt igen.


Espen 27/9-10

Var hos Espen strax innan 12.00. Vi gick den vanliga rundan. En bit in på promenaden passerade ett muslimskt par oss på trottoaren. Espen gick några meter framför mig inne vid husväggen. Precis när paret passerade kastade sig Espen morrande emot kvinnan som skrek och hoppade undan bakom sin man som var lika rädd. Jag fick snabbt vevat in Espen och sa till honom mycket strängt att så fick han absolut inte göra. Paret gick fort vidare, kvinnan såg mycket upprörd och chockad ut och tittade förvånat på sin man. Jag höll Espen kort en bit, var aldeles skakig. Kanske var det slöjan som påverkade honom? Har hört att vissa hundar blir oroliga av det. Men då borde väl matte och husse ha vetat det kan man ju tänka. Fick maila dem nu och berätta. Mycket chockad blev jag allafall. Men, det gick ju bra. Han var visserligen helt inpå henne men gjorde ingen tendens till att bita. Bara gläfte och morrade.

Så kan det gå...

Annars så bajsade han och kissade som vanligt. Ja, allt var som vanligt utan det. Han gick fint och hade bra kontakt. =)


Siv & Scoody 27/9-10

Var där ca 11.20. Vi gick ut den vanliga rundan. Bara Siv bajsade idag. Hehe, det finns verkligen ingenting att skriva om idag. Allt gick så bra så. Vi kelade lite när vi kom hem. Siv ville klättra upp i mitt knä som vanligt samt ligga på rygg och bli klappad på magen. Scoddy ville ligga i sin korg. Jag fick säga till Siv att vänta så att jag kunde klappa lite på Scoody också. Men det är ju svårt när man är så liten och glad.

Siv & Scoody 23/9-10

Igår när jag kom hem från Siv & Scoody så trilskades mitt internet igen och fortsatte med det hela kvällen. Får kanske kolla upp det där.

Jaja... var ute med dem runt 11.30-12.00 har jag för mig, minns inte riktigt när. Vi gick ut i solskenet och gick först lite på gräsmattan utanför huset. Siv bajsade. Inga bajspåsar låg framme då jag kom men jag chansade att det låg i översta lådan och hade rätt. Folk brukar ha dem i översta lådan ifall de har en byrå i hallen har jag lagt märke till. Tog två stycken. Men så klart just denna dagen så bajsade Siv två gånger. Så jag gick med den sista påsen öppen med bajs i hela promenaden i fall Scoody skulle bajsa också, men det gjorde hon inte. Ja, sen gick vi hem och gosade lite i hallen. Då upptäckte jag att en liten fästing klättrade på Scoodys huvud, så jag spolade ner den i vasken i köket. Sedan begav jag mig strax hemmåt igen.




Espen 23/9-10

Idag var ute med Espen redan halv elva. Skulle träffa en kund kl 10 men hittade inte dörren. Det blev lite av ett äventyr. Men jag satt och gosade lite med honom innanför dörren innan så att det inte blev en allt för tidig promenad för honom.

Först träffade vi en liten minipudelflicka men hon var rädd och bara skällde på Espen, så han gav upp. Vi gick en bit längs "gågatan". Där bajsade Espen. En stund senare träffade vi en liten franskbulldogflicka som försökte fånga Espens uppmärksamhet genom att vara svårflörtad. Epsen var mycket intresserad men tillslut tröttnade han på hennes svårflötande och började lukta på gräset istället.

Nu ska jag till Siv & Scoody och ta ut dem en sväng.


Mimmi 22/9-10

Som jag skrivit i föregående inlägg så somnade jag ifrån allt igår och hann inte skriva i dogloggen. Jag kände mig så hängig och jag somnade i samma stund jag la mig i sängen. Men jag var hos Mimmi, kanske 12.20. Hon mötte mig vid dörren denna gången och hon välkomnade mig med pussar. Jag lånade lite vatten i kranen för det kändes som en öken i halsen. Sen gick vi ut med rikting mot parken. På vägen dit mötte vi en kvinna med tre små chihuahuor. Vi började prata, eller hon började fråga ut mig om dogwalkingen så vi gick ett varv tillsammasn i parken och pratade medan Mimmi sprang som en galning omkring och lekte med hennes hundar som var lösa. Jag vågar inte släppa de hundar jag är dogwalker till, man vet aldrig vad som kan hända. Men de lekte så fint ändå. Mimmis tunga hängde och slängde efter ett tag. Det var roligt att hon fick en så rolig promenad igår. Hon hann bajsa en gång också. Och bågra inkallningar han jag med under promenaden för kontaktens skull.


Winston 22/9-10

Jag glömde uppdatera igår. Somnade ifrån allt, var rädd för att ha drabbats av min lillasysters förkyldning då mitt huvud kändes som en kanonkula. Men i morse kände jag mig inte sjuk, så... kanske sov bort det.

Jag var där innan kl 12. Det var jätte fint väder. Hoppas att det håller i sig tills jag skaffat regnkläder. Vi gick en vanlig runda där vi brukar. Gjorde lite kontakt övningar. Winston bajsade inte. Och, ja inget speciellt hände, vilket väl är skönt.


Espen 22/9-10

Igår glömde jag faktiskt att uppdatera. Gick och la mig redan kl 20, jag var helt slut. Var rädd att jag skulle få min lillasysters förkylning för mitt huvud kändes 20 kg tungt. Men när jag vaknade i morse kände jag mig nästan toppen frisk. Lite trött men det får duga.

Vi var alla fall ute. Ca 11.10 kom jag. Vi gick den vanliga rundan. Han bajsade inte denna dag.


Espen 21/9-10

Som sagt i förra inlägg, mitt internet stejkade i tisdags så det blev inget "dogboksskrivande". Men jag tror jag var där runt halv tolv. Det var toppen väder. Vi gick den vanliga rundan. Han bajsade. Vi gjorde några kontaktövningar. Jag märkte att kopplet inte riktigt ville rullas in vilket var lite obehagligt.

Ja, det hände inget speiellt vad jag kan minnas.


Siv & Scoody 21/9-10

Ja nu var det ju så att jag inte kom in på internet i tisdags. Internet på min dator strejkar vissa dagar. Jag minns inte exakt när jag kom, men runt 11 tror jag. Vi gosade en stund och så gick vi ut. Blandar i hop alla dagar med varande så jag minns inte vilka som bajsade. Men allt gick bra, det var fint, jätte fint väder.


Winston 20/9-10

På väg till Håkansporp började regna lite mer och dessutom blåsa, i motvind, givetvis. Mina bommulstights var snart blöta men inte förrän Wisnton och jag gått ut på gatan började det regna mer rejäla droppar. Min jacka som för 3 år sedan slutade avvisa vatten, och för 2 år sedan istället började suga åt sig vatten, var hyfsat genomblöt. Mina skor som även dem tagit efter jackans exempel att suga åt sig vatten började också så smått att dränkas.

Winston verkade inte bry sig så mycket om regnet. Och inte jag heller faktiskt. Mina nerver var rätt tålmodiga idag, trots att jag inte sovit mer än tre timmar. Efter att ha följt hela valvakan lyckades jag inte somna. Klockan 04 gick jag upp och stoppade i mig lite sömntabletter vilket tydligen gjorde susen när de äntligen verkade.

Vi gjorde inga avvancerade kontaktövningar idag. Varje gång jag rörde mig kände jag vattnet tränga in till huden. Och så kom jag på att jag hade min mobil, min ipod och en vattenpöl i fickan. Jag stoppade teknologin i en bajspåse. Vid det här laget hade vi redan träffat husse i bilen och överräckt nycklarna han behövde för att komma in då han glömt sin på jobbet. Winston bajsade ett par små kluttar.

Efter ett tag var vi tillbaka i huset och den blöta hunden fick en omgång med handduken. Snart satt jag på cyklen och trampade som en galning i en motvind full av vatten. Typ som att cykla upp för ett vattenfall skulle jag tro. Nu måste jag göra slag i sak (säger man så?) och köpa de där regnkläderna jag pratat om i ett år sedan jag började med denna udda sysselsättning- dränka mig själv, som en dog walker utan regnkläder naturligtvis gör när det regnar. När jag väl var hemma rann det vatten ner för mina armar, det bubblade i skorna när jag gick och vätskehalten i min kropp har nog aldrig varit högre. Men det är roligt när vardagen blir lite galen. Och så har man ju något att skriva om här på loggen med, det är kul.

Ses på onsdag Winston!


Espen 20/9-10

Var hos Espen ca 11.20. Han välkomnade mig innaför dörren som vanligt. Satte på honom selet och såg att det var ett nytt koppel med en smart "bajspåsehållare", mycket praktiskt. Glömde dumt nog att ta med godis ut. Vi gick rundan som blivit "den vanliga rundan". Han bajsade och ja, kissade. På gården när vi skulle gå in träffade vi en söt liten labbeflicka som bar sitt koppel i munnen. Matten verkade känna Espen och hundarna var glada att träffas. Espen tyckte nog att hon var väldigt söt, han såg mycket stolt ut.


Tassarna var lite blöta när vi kom in så jag torkade av dem. Jag undrar varför han blir så irriterad av att jag gör det. Han markerar med tänderna att han inte gillar det. Men men, idag sa jag till på skarpen och sedan belöning och beröm, så blir det bra. Så gjorde vi några kontaktövningar där på hallgolvet också. Ses imorgon Espen!


Siv & Scoody 20/9-10

Jag var där 10.45, möttes av en glad Siv och en skällande Scoody, som kanske var glad hon med längst in. Fast om hon var glad så ändrades det när hon såg att jag var våt och förstod att det regnade ute. Då la hon sig i sin lilla säng. Siv hade fullt upp med att slicka i sig vattendropparna från min jacka. Vi gosade en liten stund och gick sedan ut i reget. Fast det regnade inte mycket, bara duggade lite. Men marken var ju våt så vovvarna blev rätt våta under magarna. Men jag hittade ingen handduk i hallen så de fick vara. Scoody bajsade, inte Siv.

Ses imorgon Sivan och Scoodis!


Espen 17/9-10

Kom ca 12.45. Fick världens välkomnande av killen idag när jag kom innanför dörren. Han står där och möter mig varje dag. Jag satte på selet och såg att han blickade upp mot hatthyllan där godiset står. "Ja Espen vi ska ha med oss godis". Så tog jag några stydken och la i fickan och så begav vi oss ut. Vi gick omkring lite runt olika kvarter. Han basjade en gång.

Idag kunde jag stå upp och ha armen helt utsträckt med godis i handen och växla hand och han tittade på mig direkt. Nu får jag utöka tiden och se hur länge han kan hålla kvar blicken på mig.


Espen 16/9-10

Idag var jag där 12.26. Espen stod vid dörren och jag fick en bamsepuss i ansiktet när jag satt mig ner för att hälsa. Kanske han börjar gilla mig? Han har ju visserligen varit glad varje gång jag kommit men inte så här mycket. Han verkade väldigt glad idag över huvud taget. kasnek det fina vädret? Det har ju regnat lite några dagar nu vilket han ionte verkat jätte förtjust i. Men vem är det?

Vi gick ut, samma runda som förra gången, den känns lagom. Espen tittar mig nu direkt i ögonen när jag håller fram en godisbit. Blicken ser ut att fråga nästan ordagrant "det är väl det här du vill att jag ska göra va?". Han sprang med sina vanliga glada kortbenta skutt fram längs trottarerna och lockade till sig folks blickar. En stund hängde även tungan ut på ena sidan när han sprang vilket gjorde honom ännu goare.  

Han bajsade en gång. Kissade, ja det behöver jag nog inte ens kommentera. Nästan hemma igen kom en kvinna med en amstaff hane och dök upp rätt nära oss. Men jag är van att ha 100% utkik över omgivningen på eventuella hundar då min egen hane ju är mycket hanilsken pga av mycket hormoner (skulle jag tro) i kombination med flera anfall av andra stora hanar när hjan själv var liten. Så jag har alltid kort koppel när jag passerar hörn och skymda ställen ifall där skulle dyka upp en hund. Espen nästan låste fast sig i marken och gick knappt att rubba när jag försökte gå vidare. Men det gick, trots att han pep, av stress förmodar jag.

Mm, det var väl vad som hände i dag. Inte mycket. Men det är väl skönt det...


Siv & Scoody 16/9-10

Idag var stackars matte sjuk. Jag kom strax innan 12 och vi gick ut i det fina vädret. Scoody bajsade nästan direkt fast de hade bajsat två gånger på morgonen. Förklaringen kom när jag såg bajset. Det var åt diarré hållet, försökte ta upp det så gått det gick men det var nästan rinnande. kanske förklarar varför hon inte ätit på morgonen heller? Men sånt brukar ju gå över rätt snabbt. Men hon satt väldigt länge och försökte bajsa lite till och lite till.  

Siv bajsade inte alls. Men hon var mycket lydig och gick så fint hon kunde för att få så många gottisar som möjligt. Jag försökte göra ett par kontaktövningar med henne medan Scoody bajsade men det gick inget vidare, hon var för ivrig och för valpig. Det får bli lite valp övnignar bara, som att få kontakt genom att säga namnet och endast sitt. Det är ju inte meningen att jag ska träna hundarna, detta gör jag bara för att få kontakt och för att jag ser att dem redan kan det galant.

Så, det var väl det som hände idag. Hoppas nu matte blir frisk snart också!


Mimmi 15/9-10

Var där vid 12. Mimmi låg i soffan och vifftade på rumpan. Vi gick till parken och gick omkring på gräset lite. Gjorde lite kontaktövningar vilket Mimmi nu förstår precis. Hon bajsade inte idag. Men hon var på otroligt gott humör verkade det som. Hon skuttade upp pch ner framför mig och sprang fram och tilbaka i glada språng.


Espen 15/9-10

Var framme halv tolv. Gick samma runda som igår. Kontantövningarna gick super. Han tittade direkt på mig. Han bajsade en gång.


Espen 14/9-10

Idag klev jag innanför dörren ca 12.45. Espen har stått där redo nu de sista dagarna jag kommit. Jag knäppte på selen, tog några godisar och gick ut. Vi gick runt lugna gatan fast med några omvägar runt andra gator. Espen fick många blickar som vanligt. Kontaktövrningarna gick bättre och bättre idag. Han tittar inte på mig direkt, men nästan. Han bajsade en gång. Och när vi kom hem fick jag torka honom på tassar och mage. Han nafsade lite i handen men inte så mycket som innan.



Siv & Scoody 14/9-10

Idag var jag där strax innan 11 något. Vi gick ut direkt och gick en liten sväng i mellanhedsparken (som jag fortfarande tror att parken heter). Där bajsade Siv. Scoody bajsade när vi gått över gatan igen och var på gräsmattan nära huset. Vi träffade inga andra vovvar idag. Siv var uppmärksam på mig då jag hade gottepåsen i fickan vilket hon var fullt medveten om. Inte det minsta bitandes i kopplet längre. Knappt något dragandes alls.

Väl hemma igen så satt vi och gosade lite. Det gjorde vi igår också så klart (innan promenaden) men det glömde jag skriva. Med de var lite blöta under magen eftersom det regnat en del men då jag inte hittade någon handduk så kunde jag inte torka av dem. Men det var ju inte så farligt smutsiga. Hade bara gått i gräs och på asfalt.


Espen 13/9-10

Jag kom närmare halv tolv igår (glömde uppdatera). Vi gick ner på den där grusvägen som jag inte vet vad heter och svängde sedan av så att vi gick runt ett kvarter som låg där (det är bra att jag har så bra koll på vad gator och områden heter i staden jag bott i hela mitt liv). jag hade tagit några gottisar och kunde nu göra lite enkla inkallningar bara för kontaktens skull. När vi var nära hemmet igen gjode jag några kontaktövningar då jag höll godisen i handen och väntade ut Espen tills han tittade på mig och gav honom då godisen. Det gick bättre efter några gånger.

Det är många som kastar glada blickar på Espen. Tror att många tycker att han ser cool ut. Det tycker alla fall jag, där han glatt springer fram längs trottoaren på sina korta ben med sina stora öron och sin läckra teckning.  


Siv & Scoody 13/9-10

Jag glömde att uppdatera för gårdagens promenad. Jag kom rätt tidigt för jag hade varit på feldenkrais alldeles i närheten. Ungefär vid 10.45 var jag där. Vi gick ut och stötte på en irländskterrier. Siv blev alldeles uppspelt. Och precis som min Abbey pep hon lite skärrat samtidigt som hon var jätte glad. Lite kluvet sådär...

Vi gick en liten sväng i mellanhedsparken (heter den väl?). Det kom en massa ungdomar springande i full fart, verkade vara någon slagt uppvärmning/träning. Siv och Scoody blev rädda när dem for förbi flämtandes som en flock skenande kor.

Bara Siv bajsade. Och juste, vi hade ju godis med. Det var verkligen en fördel för kommunikationen. Scoody var inte störtsugen men tog emot bitarna ändå. Siv var störtsugen och satte sig så fint hon kunde när jag bad henne.  


Espen 10/9-10

Idag stod Espen vid dörren när jag kom. Jag satte på sele och kollade runt i efter bajspåse eftersom det inte fanns någont på kopplet. Hittade ingen. Vi gick ett varv runt lugna gatan och sen lite i parken precis utanför huset. Det regnade lite. Espen bajsade en hög som jag var tvungne att låta ligga. Käns alltid dumt när man glömt eller inte har påse och måste låta det ligga. Som tur var det inga människor omring som såg.

När vi kom in igen var Espen lite våt så jag torkade av tassar, ben och under mage. Espen blev lite sur och rynkade varnande näsan. Han kanske inte gillade att en nästan på främlig tog i hans ben. Men jag fick torka i alla fall, och handduken blev alldeles brun. Sen fick han lite klapp och kli och sen knallade jag ut till min cykel och cyklade hem igen. Det var bara Espen att rasta denna dag.


Espen 9/9-10

Var framme hos Espen ca 12.40 idag. Vi gick ner den grusgången som går ner mot kyrkan, vet inte vad den heter. Det var massor med folk ute, mycket ungdomar, från Latinskolan skulle jag tro. Och även hundar ute med sina mattar och hussar. Men vi gick för oss själva på gräset. Espen hade mycket att lukta på. Han krafsta och rafsa i gräset för att sprida sina Espendofter.

På tillbaka vägen bajsade han en liten liten ... ja, ni vet vad. Och ja, det finns inte så mycket att säga faktiskt. Vi bara promenerade, var hemma igen efter 20 minuter och så gick Espen och la sig och slickade sina intima delar, så jag gick.


Siv & Scoody 9/9-10

Jag kom dit ca 11.45. Först gosade vi en stund i hallen. Sen gick vi ut. Vi gick samma runda som förra gången. Siv bajsade inte men Scoddy satt jätte länge och bajsade sen gled hon på rumpan några gånger. Jag underar om hon kanske hade behövt tömma analsäckarna?

När vi var nästan hemma igen började Siv försöka bita i kopplet den rackarn. Hon påminner om Abbey, min Airedale. Så superglad och full av bus och energi. Jag glömde kameran idag med men tog några foton med mobilen.

När vi var hemma igen i hallen så tog jag kuvertet med lönen i som låg på hyllan och stoppade i väskan. Sedan bar jag min av hemmåt för att rasta mina egna vovvar.

 


Mimmi 8/9-10

Mimmi låg i soffan och fick övertalas en smula innan hon ville komma. Hon tyckte nog att jag kunde komma till henne istället. Jag satte på det lilla selet och tog tre godisar i skålen och la i fickan. Vi gick en liten sväng i parken. Mimmi undersökte många spännande lukter. Vi gjorde lite sitt och ligg vilket hon gör jätte bra. Man ser även att tassen vill vinka lite.

På tillbaka vägen täffade vi en man med en stor hane. Mannen sa "Men är det inte Mimmi!?" Och han berättade att de känt varande sedan hans hund var liten valp och att de hade lekt jätte mycket. Men nu var han intresserad av tjejer på ett annat sätt, sa han, vilket jag känner igen från lille Angus där hemma. Men Mimmi var bara stormförtjust och hoppade och skuttade framför denna stora kille. Då kom vilket jag tror jag kvinnan jag träffade förra promenade cyklandes förbi och skrattade och sa en gång till att Mimmi nog var den gladaste hunden i kvarteret.

Efter en liten stund till träffade vi en annan hund. En amstaffliknande valp på 5 månader som la sig ner för att hälsa på Mimmi. Mimmi var inte jätte intresserad. Hon satte sig på rumpan en meter bort och studerade andra saker. Valpen låg kvar och studerade Mimmi. Sen gick vi hem.

Jag minns inte att hon bajsade, tror inte hon gjorde det nej. Tog några foton väl hemma i hallen med kameran jag tagit med idag. Fick ett foto där hon blev jätte söt. Igår kunde jag av någon anledning inte komma in på internet så jag kunde inte uppdatera.


Winston 8/9-10

Kom strax efter 12, det såg inte ut att vara någon hemma så jag låste upp. Winston pep på andra sidan den vita innerdörren och när jag öppnade pep han in och klättrade upp för att hälsa. Rätt som det var när han pussade mig i ansiktet fnös han till och jag fick världens nys rakt i ansiktet, tack Winston. Vi tog på koppel och la bajspåsar i fickan och sedan stack vi ut.

Vi träffade ridgebacken igen och denna gången hälsade dem. Winston la sig undergivet på rygg en stund. Önskar att mina hundar kunde göra det också. Det är så läskigt att ha dominnanta hundar, man vet aldrig när de ska hamna i slagsmål. En lurvig schauzer kom också förbi då och hälsade lite försiktigt.

Winston bajsade en liten hög. Inga godisar idag så det blev inga övningar men han är jätte bra med ögonkontakten nu i allfall. Det är stor skilldnad ifrån de första promenaderna när han var helt inne i sin värld. Fast det är han fortfarande, bara det att han kan slita sig då och då för att checka om det vankas godis. Men ändå.

Sen var vi hemma igen. Och jag tog ett par foton när jag ändå hade kameran med mig. Jag la de nya kontrakten i trappan så att husse och matte kan skriva på de. Sen lämnade jag Håkanstorp för denna vecka. Igår kunde jag av någon oklar anledning inte komma in på internet så jag kunde inte uppdatera.


Espen 8/9-10

Jag kom strax innan halv tolv för att gå ut den första promenaden med Espen. Han låg och sov någonstans precis som husse eller matte sagt att han förmodligen skulle. Jag fick ropa på honom, han blev nog rätt förvånad över att se mig. Men han såg mest bara glad ut och hälsade glatt. Jag tog pappren på hyllan, läste igen snabbt och la de i väskan. Sen gick vi ut. Det var härligt att gå ut med Espen för man fick en så fin kontakt med honom redan från början. Han tittar en i ögonen när man säger hans namn och kommer glatt när man kallar. Vi gick en runda runt några kvarter. Det är lugnt i lugnet, jätte skönt. Sen gick vi hem igen, efter 20 minuter, och jag tog lite foton på Espen med min lilla kamera så att jag kan presentera honom här på bloggen. Han bajsade föresten inte något.

Han är bara för skön på alla sätt denna hunden. Så go och så fin. Han får många blickar också när han är ute. Han är verkligen speciell. Och rasen är väl heller inte så vanlig här i stan.

På kvällen igår kunde jag inte logga in på internet av någon anledning så jag fick skriva idag istället.


Siv & Scoody 7/9-10

Idag kom jag "inrullandes" med världens mensverk (ursäkta "rättframheten") och var tvungen att sätta mig ner på golvet direkt jag kom in. Siv blev stomförtjust och pussade och pussade som en galning. Tvärr så hjälpte inte hennes medicin. Men efter en liten stunds gosande med först Siv i knät och sedan Scoody (de klättrade upp själva) blev det bättre och vi traskade ut.

Senare på dagen skulle jag gå på feldenkrais alldeles i närheten av där Siv och Scoody bor, men jag var inte riktigt säker på vart det låg. Så jag tänkte "jamen då traskar vi dit nu och ser om vi kan se vart det ligger". Så dit gick dagens promenad. Det låg i ett stort fint gammalt hus några kvarter bort över den stora gatan, Limhamnsvägen heter den nog om jag minns rätt. Vi hittade vart det var hon höll hus hon som jag skulle träffa idag för första gången.

Sen gick vi en omväg hem och båda hundarna fick bajsat. Och kissat, så klart. Allt annat gick också bra idag. Siv drog lite då och då men hon försökte bara ta kopplet en gång, precis när vi var utanför porten och lydde när jag sa nej.

Jag hade med kameran idag men jag glömde typiskt nog att ta några foton. Jag ville presentera dem ordentligt här på bloggen. Men det får väl bli på torsdag istället.

Adjö så länge!

Winston 6/9-10

Det blev en lugnt och skön promenad idag. Härligt väder. Jag var dock jätte svettig av cykelturen från Erikslust. Vi träffade en liten dvärgscnauzertik som precis hade löpt, så hon luktade mycket gått. men jag vet inte riktigt om Winston börjat minska intresse för sådana saker än efter kastrationen? Märkte ingen skillnad alla fall, men de hälsade bara snabbt. En liten bit bort träffade vi en man med en ridgeback som vi träffat förrut. Han och Winston gillade varandra jätte mycket men denna gången ville inte ridgebacken hälsa, för han hade bara löptiken längre fram i näsan.

Vi gjorde lite enkla kontakt övningar på vägen och några mer avvancerade när vi var nästan hemma igen. På garan såg Winston en katt som även den såg Winston och snabbt gav sig av till Winstons besvikelse.

På onsdag ska jag ta med de nya kontrakten så de kan bli påskrivna.


Siv & Scoody 6/9-10

Första promenaden med Siv och Scoody. Jag var där strax innan 11. De tyckte att det var konstigt att jag kom där och kom. De skällde en del, eller om det bara var scoody jag minns inte. Men vi satt tillsammans på hallgolvet en liten stund och hälsade innan vi gick ut. Siv skulle pussas och hoppa upp i ansiktet, valp som man är, men jag försökte visa att det var mycket bättre att hälsa med alla fötter på golvet.

Vi gick ut en runda som blev längre än tänkt eftersom jag varken är bekant med området eller hundarna. Men det är nästan självklart att den första promenader blir lite längre. Man vill lära känna varandra så fort som möjligt. På vägen träffade vi en liten, vad som såg ut att vara Pomeranian. Den skällde när den fick syn på Scoody och Siv. Men de skällde inte tillbaka. Då kände plötsigt den skällande lilla hundens matte igen Scoody och Siv och hundarna fick hälsa. Siv blev jätte glad! Scoody hälsade på mattens kompis som var med och bara ville hälsa på Scoody.

Jag tänkte ett ögonblick "ska jag hitta tillbaka?", men så plötsligt var vi tillbaka. Vi satt sedan och kelade en stund i hallen. Och jag läste igenom formuläret med lite info som matte lämnat, stoppade det sedan i väskan. Det var svårt att slita sig. Hundarna är så otroligt gosiga. Och Siv ett riktigt busfrö. Hon provade på lyckan med att försöka uppmuntra mig till dragkamp med kopplena när vi var ute. Men inget att hämta. Det blev istället ett nej, och så ett till och ett till. Men sen lät hon bli och gick vidare. Hon respekterade mitt nej men testar mig igen om jag verkligen menade allvar. Jag vill inte vara för bestämd från alla första början för vissa hundar tar ett nej jätte hårt. Bättre att prova hur hunden reagerar och fungerar och anpassa sig efter det än att ryta till innan man känner hunden, tycker jag. Nu vet jag lite bättre hur Siv är, hon kräver ett aningen tuffare nej för att ge upp hoppen om koppellek. Hon är smart som testar varje nytt tillfälle, jag hade kunnat vara en koppellekare jag med ju. Ibörjan drog hon lite också men det gick över ganska snabbt.

Där i hallen var jag tvungen att skratta. Det var precis som att se mina egna två hundar. Den yngsta Abbey som hela tiden naffsar och klänger på den äldre Angus och försöker reta upp lite energi som kanske kan leda till lek. Eller åtminstone någon som hälst reaktion. Scoody ignorerade tålmodigt den lilla där den drog i hennes tassar och päls och stoppade hella Scoodys ansikte i munnen.

Sen blev det dags att gå. Cykla ut till Håkanstorp där nästa kissinödiga hund väntar. Redan imorgon träffar jag dessa små gullegrisar igen. (Jo förresten - båda hundarna bajsade. Men de bajsade samtidigt så jag tog det i samma påse så en blev över). När jag gått ner för trapporna pep de men jag tror de slutade nästan direkt.

Mimmi 1/9-10

Idag när jag kom in var Mimmi inte alls rädd. Hon var framme vid dörren när jag kom in och redo att gå ut. Jag tod fyra hundgodisar i skålen och satte på henne selet. Ute på trottoaren var det en man som stod med ett par vita påsar vid fötterna. Det var mycket skumt tyckte Mimmi som puffade och muffade. Vi gick över på andra sidan och ner mot parken. Där träffade vi en kvinna med två små hundar. De fick hälsa och Mimmi var jätte glad. När jag sa att jag bara rastade Mimmi till hennes matte så förstod kvinnan vem Mimmi var. Hon sa att Mimmi nog var den gladaste hunden i hela området.

Vi gick förbi hundrastgården där det var fullt av stora hundar. Det såg ut som två rottweiler liknande, en mastiffliknande, en pitbull och en mellan schnauzer. Mimmi gick lugnt förbi, säker på sig själv. Pitbullen som såg ung ut kom fram till staketet och verkade väldigt leksugen. Mimmi skuttade också fram och tillbaka och visade upp sin gladaste sida.

Jag kallde på Mimmi då och då. Lyssnade hon inte, som var fallet i början, så satte jag mig på huk, då blev jag mer intressant och hon kom fram och fick belöningen. Under promenaden delade jag upp en godis i taget och gjorde mina enklaste kontaktövningar (hålla ut handen med godis i och vänta på att hon tittar mig i ögonen). Hon är jätte duktig på det. Och i lsutet av promenaden, som råkade bli en halvtimme lång, sökte hon självmant kontakt med mig med jämna mellanrum. Det glädjer en!

När vi kom hem stod hon fint och snällt medan jag tog av selen och så traskade hon in i vardagsrummet. Hon bajsade inte under promenaden så jag hände upp kopplet på kroken igen med de båda bajspåsarna, sa hejdå till lillan och begav mig av hemmåt.


Winston 1/9-10

Kom 11.45 idag. Ingen bil på uppfarten så jag låste upp. Hörde Winston skälla där inne innan jag gått in på baksidan av tomten. Vi gick ut samma runda som i måndags. Han bajsade en gång, och det var rätt löst, men det gick att ta upp det. Jag gjorde samma kontaktövningar fast med en förlängning som jag fick lära mig på kursen jag gick med min hund Abbey. Man håller ut godien åt sidan - han tittar mig i ögonen (det är detta vi brukar göra mest) - jag släpper godisen på marken och säger "nej" - han låter den vara - tittat på mig - jag säger "var så god" - han tar den medan jag vänder mig med ryggen mot honom. Nu är det meningen att han själv ska söka kontakt med mig, titta upp på mig och komma upp bredvid mig elller liknande, all kontakt belönas. Ibörjan fortsatte han bara att gå och lukta i marken. Jag gjorde det lite enklare och satte mig på huk, fortfarande vänd bort. Då förstod han att det var något och kom fram till mig - fick beröm. Sen gick det mycket bättre, men jag kunde inte stå upp helt bortvänd. Får fortsätta öva detta på måndag.

Winston, och jag också, var på gosehumör idag så det blev en del gos också. Och jag fick en massa blöta pussar i ansiktet. Det var så rolgit, för han var gladare än någonsin när jag kom denna gången. Pep, gnydde och klättrade upp på mig för att pussas. Han är för go.


RSS 2.0