Zita 29/12-09

Jag sitter på golvet i hallen med Zita lutandes mot mitt ben. Hon sitter aldeles avslappnad, och likså gör jag. Det finns nog ingenting som är mer avslappnande än att sitta att kela med en hund, det skulle möjligen vara att massera en hund, men då måste jag vara väldigt avslappnad för jag gör båda. Zitas päls är len som siden. Lägenheten är totalt lugn. Helt tyst och tom. Tänk vad fantastiskt härlig en tyst och tom lägenhet kan vara, om man sitter där med en liten hund. Det har jag aldrig tänkt på. Det är ju omöjligt att gå härifrån. Bara en liten stund till, och en liten stund till igen, och igen och igen.

Vi har redan gått en runda runt parken. Idag var Zita mycket gladare. Nu vet hon vad det rör sig om. Hon gick närmre mig och hade mer kontakt än igår. Jag beordrade "stanna" vid varje gata och "sitt" ibland. Och hon lydde på modemangen. Efter ett "varsågod" trippade hon vidare med sina lätta steg. Det var lika fint väder idag som det var igår och Zita lyste upp av solen. Det var dock någon grad kallare och fosten låg över marken på sina ställen. Plötsligt började någon smälla smällare längre bort, och stora raketer som ekade mellan husen. Det tyckte Zita var läskigt, trippen blev raskare och svansen åkte ner ett par nivåer. Nu var hon mer intresserad av att komma hem till säkerheten. Förmodar jag.

Väl hemma satte vi oss direkt och gosade. I en halvtimme satt vi där i lugnet. Sedan kände jag mig tvungen att gå, jag har ju två egna hundar också som behöver promenad och kel. Jag är inte så speciellt lönsam av mig heller. Jag får betalt för en halvtimme och nu har jag varit med Zita en timme, precis som igår. Men vadå!? Det här är ju mer än ett jobb. Och det finns inget bättre sätt att komma närmare Zita än att umgås med henne på det här viset. Så tiden tänker jag inte ta hänsyn till så länge jag inte behöver det. Jag ska också se om jag kan ta med ett av mina aktiveringsspel nästa vecka och se om Zita kan klura ut hur man får tag på de gömda godisarna.

Vi ses på Måndag Zita!



Zita 28/12-09



Första promenaden med Zita!


Jag går med så raska steg jag kan. Har precis vinkat hejdå till Maja efter en liten shoppingrunda på Entré. Klockan är tjugo i två så det är lungt, egentligen, men jag kan ändå inte lugna mina nerver som alltid är spända när jag står inför något nytt. Men jag känner mig ändå lugn i övrigt, jag har varit där en gång innan och hälsat på och Lottas vänliga sätt och Zitas goda lynne är en lugnande vetskap. Solen står lågt och är näst intill gyllene där den lyser upp Malmö stads gator och hus. Ett underbart väder för vår första promenad, tänker jag.

Jag knallar upp för trapporna och innanför dörren möts jag av ett varmt välkomnande på fyra ben. Efter tre sekunder har hon hämtat sitt fina "muskelben". Ett nytt sedan förra gången då det bara var en liten stump. Jag sätter mig ner för att klappa lite med då blir Zita plötsligt jätte ynklig. Sitter på rumpan och drar sig fram på marken. Sedan springer hon in under sängen. Märkligt. Det såg precis ut som om en hund som har problem med analsäckarna. Men nej, det var nog bara ett sätt att protestera. Mot någonting? Jag prasslar lite med påsen i hopp om att hon ska bli intresserad och komma fram. Men icke. Jag flyttar på sängen en smula och då kravlar hon sig fram. Jag sätter mig brevid henne och klappar henne en stund. Snart är hon glad igen och blundar av beröringen. När jag sätter på henne kopplet blir hon glad och så går vi ut. Undrar var det var?

Det är lite läskigt att gå ut med någon annans hund, tänk om någonitng händer. Jag sopar undan alla sådana tankar. Nu lyser solen, vädret är underbart och det är ingen olycksmagnet jag har i kopplet, det är lilla Zita. Vi går ett varv runt parken som ligger bara en liten bit bort. Det är en perfekt promenad. Jag har med mig kameran och tar några foto. Upptäckte att Zita är en supermodell och blir urvacker på foton. Och så i den fantastiska solen dessutom.

När vi var hemma igen så sätter jag mig på golvet med Zita för en gosstund. Det var poppis. Men oj vad smutsig den vita pälsen var. Fick lust att torka av henne lite men visste inte vad jag skulle använda till det endamålet, så det fick vara. Klockan var nu tio i tre och jag tog mina grejor, hälsade hejdå till Zita och lämnade lägenheten.

Imorgon ses vi igen!




Presentation Dog Logg

Professionell dog walker i Malmö

Jag heter Mathilde och är nybliven Dog walker i Malmö. Jag är ansluten till företaget Dog Walking Service som är Sveriges ledande företag inom dog walking. Detta är bloggen där jag skriver min doglogg. Som en loggbok där jag dokumenterar varenda promenad hundarna och jag och hundarna varit ute på. Allt för att mattar och hussar ska kunna följa med i sin hunds liv även då de inte själva är närvarande. Jag ska även försöka fota och filma då och då också och smycka bloggen med detta.

Fram till sommaren då jag tar studenten och blir en färdig djurvårdare så kommer jag bara att ta några enstaka hundar om dagen, och inte alla dagar i veckan. Dessa hundar kommer att få varsin egen kategori här på bloggen.

Ring min mobil 0701185296 eller maila mig på [email protected] om du är intresserad av min hjälp

Läs mer på www.dogwalking.se



Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0