Zelda v.47

Datum: 22-26/11
Det fortsätter att gå bättre och bättre. Fast framgångarna har inte varit så stora nu som förra veckan, inte utomhus alla fall. Jag tror det har att göra med snön. På torsdag em tror jag det var, tog jag med Abbey också och gick till rastgården. Där fick de leka en stund och springa i snön. Det gick jätte bra och var så roligt att se. Hemvägen sedan gick super bra. De gick med löst hängande koppel och luktade i snön bredvid varandra. Vägen till rastgården var hemsk. Då hade jag båda hundarna kort på varsin sida men Zelda hängde i kopplet. Kul att hemvägen var så mycket bättre. Hon kissade heller inte när jag kom de sista promenaderna eller vad det var. Innan har det varit precis när jag rört vid henne för fösta gången eller när jag satt på kopplet som det kommit några droppar. Så nu satte jag mig ner och bara höll ut min hand så att hon själv gick in i den och därmed rörde mig istället för tvärtom, så då blev det liksom inget att hetsa upp sig för. Sen när jag skulle sätta på kopplet så höll jag på med en godis samtidigt så att hon inte märkte så mycket när jag satte på kopplet. Det fungerade bra.

Siv & Scoody v.47

Datum: 22, 23 och 25/11

Det gick så bra så i veckan. Det var underbart med snön ju! På torsdagen lekte Siv lite med en 6 månaders valp som också bor i området. En svart shar pei. Scoody hade ingen lust att leka. Jag hinner tyvärr inte skriva mer nu får bli bättre uppdateringar nästa vecka då mina mamma lämnat in sin tenta och inte ockuperar datorn varje vaken timme, stackarn. Min dator är ju sönder.

Mimmi v.47

Datum: 24/11
Det gick bara bra i onsdags. Mimmi fick ha sitt fina vintertäcke på dig och skuttade rutn i snön. Vi hälsade på hennes kompis som hon har känt länge, en stor gråaktig hund. Vi hälsade också på Airedaleterrier valpen som bor i närheten och som numera är 6 månader. Denna dag var det exakt en månad kvar till julafton också. Mysigt! Måste sluta, har lyckats snabblåna min mammas dator då hon tog en paus från pluggandet. Hon lämnar in tentan på tisdag nämligen.

Espen v.47

Datum: 22 - 26/11
En fin vecka med snö på slutet. Jätte härligt! Har inte hunnit uppdatera då jag inte har en egen dator längre. Och har även bråttom nu tyvärr. Men allt gick fint samtliga dagar. Vi undvek saltade vägar så mycket som möjligt och gick mest i ren snö.

Butsi v.47

Datum: 22-26/11
Veckan gick bara bra. Har inte hunnit uppdatera då jag fortfarande inte har en fungerande dator. Jag hinner itne heller skriva mycket nu. Tråkigt men sant. Det var härligt med snö! Butsi och jag gick i slutet av veckan bort på den stigen vid macdonalds. Det var så fint där med all snö!

Zelda v.46

Datum: 15 - 19/11

Första veckan med Zelda är gången. 10 promenader har vi gått hittills, 200 minuter. Det gick så bra så bra och jag tycker redan jag kan märka stora framsteg! Jag har kopplet löst hela tiden och håller kontakten endast kropp till kropp, eller hur jag ska säga. Igår fanns det ingen korv så jag fick använda mitt eget godis, levergodis. Det fungerade bra, men jag kunde inte ge henne lika mycket. Vi går i sakta tempo för att varva ner alltihop. Så promenaderna blir inte länge än att gå runt hundrasplatsen här några kvarter bort. Men jag tycker det är roligt att märka så snabba framsteg. Vad jag menar med framsteg är att jag tycker hon verkar lugnare över lag, drar och rycker inte i kopplet, håller hela tiden självmant kontakt och kommer till mig utan ett ord från mig. Så fort kopplet spänns så saktar hon in, stannar eller kommer till mig. Detta beror ju säkert på att jag lärt mig hur hon fungerar så att jag kan förhålla mig på ett bra sätt. Det ska bli roligt att fortsätta lära känna Zelda.

Siv & Scoody v.46

Datum: 15, 16 och 18/11

Det gick fin fint denna vecka. Vi har både promenerat och gosat och gjort lite trix med att hoppa på stenar och sådant. Jag har haft med mig eget levergodis för jag känner att det behövs lite godis på vara promenader.

Mimmi v.46

Datum: 17/11

Promenaden gick jätte bra. Mimmi hade sin tröja på sig för det är ju rätt kyligt nu. Men hon verkade ju må bra igen efter halsflussen. Det blåste jätte mycket denna dagen minns jag. Mimmis koppel blir nästan som ett segel i vinden.

Butsi v.46

Datum: 16- 19/11

Det har varit en fin vecka. Allt har gått bra. På måndagen var ju matte bortrest och på fredagen gick jag ut med Butsi två gånger, en gång på kvällen också. Det var en rest-rastning från mitt Norgebesök.

Espen v.46

Datum: 15 - 19/11
Veckan har gått bra. Vi har knalllat runt den vanliga rundan. Och så har Espen fått godis igen på hyllan så nu kan vi finputsa vår relation. För han har börjat noncha mig lite. Han är mycket dominant den där herren. Jag har fått ta tag i honom några gånger faktiskt då han nafsat efter min hand då jag torkat tassarna efter en blöt promenad.

Ny hund - Zelda

Vill bara uppdatera dagens promenader med Zelda, eftersom det var första dagen idag. Det gick jätte bra! När jag kom så var hon tro det eller ej rätt så lugn. Jag ställde mig och tittade på tavlorna i hallen lite. Jag hörde att hon stampade omkring på köksgolvet men inte så hysteriskt alls. Sen gick jag och ställde mig vid kylskåpet och la lite korvbitar i en påse i fickan. Hon hade inte kissat någonting på golvet av stress över att jag kom. Hon var nästan helt lugn vid det här laget fast jag bara varit när i någon minut. Jag satte mig ner och klappade henne lugnt på magen, hon låg på rygg. Så sa jag "ska vi gå ut och kissa?". När hon reste sig såg jag att det var lite fuktigt på golvet så jag antog att det kom några droppar då. Men ingen mer.
Promenad 1 var mycket aktiv från hennes sida. Hon for fram och tillbaka. Men hon kom hela tiden till min vänstra sida och gick där en liten stund när jag kallade och hon fick korvbitar hela tiden. Hon både kissade och bajsade. Hon hälsade på en flat coated retriver som hon tydligen kände. Båda två låg ner mittemot varandra på trottoaren så vi lät dem hälsa bara för att kunna gå vidare. Hon låg ner som vanligt och kråmade sig. Hussen till hunden sa att hans hund varit precis lika dan som Zelda, lika vild, men att det en dag plötsligt bara upphörde. Så kanske ska det bli så för Zelda också en dag? Att det bara försvinner. Som men barn som inte säget ett ord tills dem är flera år gammla och då plötsligt bara börjar tala flytande...
Nästa gång jag kom var Zelda inte heller så tokig. Jag kunde nästan direkt sätta mig hon henne. Och hon kissade inte denna gången heller förrän precis då vi skulle gå. Och då var det också så att golvet  bara var lite fuktigt då hon reste sig.
Promenad 2 gick bättre än den första. Jag måste lära mig Zeldas sätt att röra sig för att kunna anpassa mig till henne och därmed veta hur jag själv ska röra mig och förhålla mig till henne på bästa sätt. Hon gick jätte fint in emellan men drog rätt hårt när hon kände en lukt eller fick syn på något. Ett par människor råkade också komma i vägen. Som sagt, det är jag som måste lära mig hur hon fungerar.
Efter promenaden satt vi och mysade en stund. Hon är en underbar hund! Nu kommer jag inte uppdatera förrän på fredag. Jag uppdaterar här en gång i veckan.

Siv & Scoody v.45

Datum: 8, 9 och 11/11

Mimmi v.45

Datum: 10/11
Det fanns lapp om att Mimmi nog började bli sjuk.

Butsi v.45

Datum: 8 - 11/11
Busti var bortrest denna fredagen

Espen v.45

Datum: 8 - 12/11

Siv och Scoody v.44

Datum: 1 och 2/11
Den 3/11 tog jag ledigt för att åka till Norge på begravning

Butsi v. 44

Datum: 1 och 2/11
Den 3, 5 och 5/11 tog jag ledigt för att åka till Norge på begravning.

Espen v.44

Datum: 1 och 2/11

den 3, 4 och 5/11 tog jag ledigt för att åka till Norge på begravning.

Mimmi v. 44

Denna vecka den 3/11 tog jag ledigt för att åka till Norge på begravning.

Siv & scoody v.43

Datum: 25, 26 och 28/10

Espen v.43

Datum: 25-29/10

Mimmi v.43

Datum: 27/10

Försenade uppdateringar

Hejsan!
Min dator är paj (sönder, går inte att starta). Jag sätter mig vid mina föräldrars så fort den är ledig. Det hör inte till vanligheten att den är det då min mamma skriver sin tenta, vilket hon gör all tid hon har då hon inte är på jobbet. Och nu har jag lagt den mesta dator-tiden åt att göra en hemsida till verksamheten.
Jag skriver bara en rad om veckorna som gått för jag minns inga detaljer. Skriver bara för att ha det dokumenterat här vilka dagar jag varit ute med hundarna. Det är bra att kunna se tillbaka och ha en överblick.
Snart kommer jag presentera hemsidan. Där har alla hundar jag går ut med också en liten presentation. =)
Nu ska jag gå ut med Zelda som jag börjar rasta denna veckan. Sedan bär det av till Siv och Scoody, Espen och sedan tillbaka till Zelda som ska rastas två gånger om dagen. Butsi är inte hemma idag så det blir ingen promenad med honom.

RSS 2.0