Winston 11/1-10

Första promenaden med Winston



Jag ställer cyklen utanför och går in sidodörren till Winstons hus. Det är vår första promenad idag. Innanför dörren ligger hans grejor, koppel och halsband, godis, tasstrasa, och bajspåsar. Jag öppnar nästa dörr, en liten vit, och där står han. Han blir glad, han är en trevlig liten hund. En border terrier. Verkligen fin, är han, stor och kraftig med vacker sträv pansar päls, nästan som ett vildsvin. Jag har alltid fascinerats av sådan päls. Efter en liten hälsning så går vi ut. Han sitter fint och väntar på att jag säger varsågod. Det verkar som att de flesta hundar kan det.

Jag har ingen vidare känsla för att hitta i områden med en massa hus så jag krånglar inte till det för mig. Vi går ner till höger i första sväng och sen går vi raka vägen ner till kyrkogården. På vägen dit ska Winston lukta på allt, precis som husse berättat. Men jag tycker endå vi lyckas gå på rätt bra. En bajspaus tar han på vägen dit också, fast paus kanske man inte kan kalla det, för han går samtidigt som han sitter och bajsar. Jag får leta mig fram med påsen. Krafs, krafs, sen går vi igen.

Jag tog med några godisar i fickan till Winstons stora förtjusning. Oj vad man får uppmärksamhet, en uppvisning med glada skutt fick jag skåda också när jag stoppade ner handen i fickan. Både sitt ligg och tass fick jag med. Vi springer lite på gräset, Winston är en glad hund. Kameran är med så jag tar lite bilder på vår första promenad. 

Efter en halvimmes promenad och lite till är vi hemma igen. Jag torkar av Winstons tassar och märker att handuken faktiskt blir helt svart. Har inte tänkt på hur smutsiga tassar faktiskt blir, och ändå är det snö. Kanske ska börja torka av de åtta tassarna här hemma med?  Inte konstigt att man blir svart under strumporna efter några vändor i vår lägenhet. Jag säger adjö till vovven och stänger dörren om mig. Jag kollade lite snabbt efter frågeformuläret också som skulle ligga någonstans men hittade det inte. Får ta det en annan dag om det dyker upp. Sitter upp på min mammas cykel och beger mig mot Möllan igen. På onsdag träffar jag Winston igen.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0